Příprava srnčího masa

Srnčí připravujeme po náležitém uzrání v kůži. Po nákupu v obchodě je můžeme připravovat ihned, neboť je již uzrálé. Zrání srnčího masa můžeme ještě dokončit naložením do suché či tekuté marinády, nebo e necháme uležet potřené máslem.

  1. Odblaněné, otřené maso potřeme silnější vrstvou tekutého másla a uložíme je na 1 až 2 dny do chladu; pak máslo seškrábeme a použijeme pod maso.
  2. Srnčí maso necháme uležet nasucho v porcelánovém hrnku, okořeněné hrubě roztlučeným jalovcem a plátky cibule. Občas je obrátíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>