Polévka hovězí studená se zeleným hráškem

Meatball Soup

Poměr: 1 ½ l hovězího vývaru světlého a 12 dkg zeleného vařeného nebo konzervovaného hrášku.

Postup: Nejdříve si připravíme vývar z masa, jak je uvedeno v receptu č. 627 nebo z kostky masoxu. Hotový vývar, z kterého jsme dokonale odstranili tuk, dobře vychladíme, nejlépe v chladničce. Pak jej nalijeme do koflíčků, přidáme uvařený zelený hrášek a podáváme.

Příloha: slané tyčinky.
Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny. (Připravíme-li vývar z kostky, pak pouze 15 minut.)

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>