Pečené ovesné vločky s rajčaty

2 šálky přebraných ovesných vloček, ½ kg rajčat, sůl, 2 až 3 vejce, 5 dkg strouhaného sýra, 1 lžíce másla, petrželová nať

Vločky spaříme 3 šálky osolené vody a necháme co nejdéle nabobtnat. Rajčata oloupeme, nakrájíme nadrobno a na tuku s petrželí podusíme. Pak přidáme vločky, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, osolíme a dobře promícháme. Vložíme do vymaštěné nízké zapékací mísy a upečeme. Můžeme také podávat bez zapečení, jen jako hustou kaši připravenou na plotně, posypanou sýrem a petrželovou natí. Podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm se saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>