2 žloutky, 4 lžičky cukru, citrónová kůra, 16 lžic hladké mouky, 16 lžic mléka, malá špetka soli, přepuštěné máslo na pečení
Směs na potření: 1 lžíce másla, 1 lžíce cukru, pomerančová kůra, 3 lžíce koňaku
Žloutky rozšleháme, osolíme a přidáme cukr. Za stálého míchání přidáme střídavě mléko a mouku a naposled přimícháme citrónovou kůru. Necháme co nejdéle odpočinout. Těsto lijeme malou naběračkou na máslem vymazanou rozpálenou pánev a po obou stranách pečeme, hotové potíráme směsi: cukr smícháme se lžičkou kůry ostrouhané s dobře omytého pomeranče a přidáme oboje k nahřátému máslu. Přilijeme koňak nebo jiný likér.
Poznámka: pro děti vynecháme koňak a přidáme pomerančovou šťávu.
Zanechat komentář