Okurky plněné dušené

2 středně velké okurky, asi 30 dkg dušeného telecího masa, 1 lžíce másla, 1 až 2 žemle, 2 žloutky, trochu mléka, petrželová nať, sůl

Příprava náplně: k telecímu masu přidáme vymačkané, mlékem namočené žemle, žloutky, petrželovou nať a dobře promícháme. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, semena odstraníme, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme je do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Pak odkryté trochu opečeme.

Podáváme buď jako předkrm nebo bramborami jako hlavní jídlo.

Obměna: s okurkami dusíme 4 oloupaná přepůlená rajčata.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>