Nákyp z fazolových lusků

½ kg fazolek, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, šálek mléka, 4 vejce, petrželová nať, tuk a strouhaná houska na formu

Fazolky zbavíme vláken, nakrájíme je na malé kousky, osolíme a podusíme na lžičce másla doměkka a do vysmahnutí šťávy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme na hustou kaši. Do polovychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, podušené fazolky a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs urovnáme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané nákypové formy a pečeme ve středně horké troubě 30 minut. Podáváme v téže nádobě.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>