Nákyp krupicový

12 dkg jemné krupice, ¾ l mléka, 5 dkg másla, 4 vejce, 9 dkg hrozinek, 7 dkg mandlí, špetka soli

Do mléka dáme špetku soli, máslo, a jakmile počne vařit, přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši. Do polovychladlé zamícháme cukru, žloutky, strouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh. Pečeme ve vymaštěné a strouhanou houskou vysypané formě ¾ hodiny.

Podáváme s ovocnou omáčkou nebo s vinnou pěnou připravenou z jablečného moštu.

Poznámka: podáme-li nákyp jako moučník po obědě, postačí z poloviny množství.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>