Mořská ryba na žampionech se smetanou

1 kg ryby, 2 středně velké cibule, 2 lžíce másla, ¼ kg žampionů, ½ lžičky sladké papriky, ½ l kyselé smetany, citrón, sůl, rovná lžíce polohrubé mouky

Na másle zpěníme cibuli pokrájenou na plátky, přidáme porce osolené ryby a po obou stranách je prudce opečeme. Pak přidáme papriku, žampiony pokrájené na tenké plátky a dusíme dále bez podlévání. Později mírně podlijeme. Dusíme celkem asi 10 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Je-li třeba, přidáme citrónovou šťávu.

Příloha: vařené brambory sypané petrželovou natí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>