Lilek plněný

2 menší lilky, sůl, 1 lžíce másla nebo oleje, ½ malé cibule, 2 šálky umletého vařeného nebo pečeného masa, 1 žloutek, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky

Lilky omyjeme, podélně rozpůlíme, stopku a okvětní lístky odstraníme, a dužinu vydlabeme. Půlky lilku osolíme, naplníme nádivkou a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo nebo na olej. Přikryjeme a dusíme doměkka, pak odkryjeme a opečeme.

Příprava náplně: na másle nebo na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu z lilků a dusíme doměkka. Pak přidáme mleté maso, přisolíme, podle obliby též opepříme a po odstavení z plotny přimícháme žloutek.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>