Lepenice

¾ kg brambor, ½ kg kysaného zelí, 1 lžíce sádla, 1 menší cibule, trochu mléka, sůl

Brambory oloupeme a rozkrájené na větší kusy uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť v kastrole osmažíme dvě třetiny překrájeného zelí, přisolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, vodu použijeme na polévku, brambory dobře mačkadlem rozmělníme a mlékem zředíme na hustou kaši. Pak přidáme zelí, ze kterého jsme nechali vysmahnout šťávu, přidáme také zbylé syrové překrájené zelí a dobře promícháme. Kaši podáváme ke smaženým bílým klobásám nebo jaternicím. Podáme-li bez masa, poklademe povrch plátky smažené cibule.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>