Krém karamel

20 dkg pískového cukru, ¼ l plnotučného mléka, 1 rovná lžíce škrobové moučky, 2 vejce, vanilka, máslo na formičky, šlehačka

Cukr opražíme nasucho v pánvi na světlejší karamel, hned odstavíme z ohně a do částečně zchladlého nalijeme po částech 1/3 šálku vody a znovu na ohni povaříme. Polovinu karamelu nalijeme do připravených vymaštěných hlubších misek (kokotek) nebo kávových šálků, vždy po 1 lžíci. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme vanilku, zbylý karamel a škrobovou moučku. Formičky naplníme do ¾ výšky a zakryjeme alobalem. Vložíme je do kastrolu do vodní lázně sahající do poloviny výšky formiček a vaříme 20 až 30 minut v troubě, přikryté poklicí, nebo na plotně zcela mírným varem, aby voda nenastříkala dovnitř. Hotové dáme vychladit, před podáváním vyklopíme na talířky a ozdobíme šlehačkou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>