1 velký květák, 10 až 15 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, 5 dkg parmezánu nebo čedaru, 1 šálek mléka nebo čerstvé smetany, 2 žloutky, sůl, 1 lžíce másla, strouhaná houska na formu
Květák uvaříme do poloměkka a necháme dobře okapat. Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou a urovnáme do ní po vrstvách květákové růžičky. Každou vrstvu posypeme drobně nakrájenou šunkou, částí strouhaného sýra a to opakujeme až je vše spotřebováno. Povrch posypeme zbylým sýrem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme máslem a dáme na 10 minut péci do předehřáté trouby. Pak přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými žloutky a pečeme dalších 15 až 20 minut.
Podáváme jako předkrm s topikami nebo jako hlavní pokrm s bramborami a saláty.
Zanechat komentář