Kuře vařené

1 kuře, sůl, kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev), ½ menší cibule, 1 malý květák, petrželová nať

Kuře omyjeme, rozpůlíme a vložíme do horké vody v kastrolu, aby se půlky lépe složily. Vaříme asi ½ hodiny a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. O něco později přidáme na čtvrtky rozdělaný květák. Nevaříme jej příliš doměkka. Kuře po uvaření vykostíme a podáme rozkrájené v polévce se zeleninou, čtvrtku v každém talíři.

Příloha: bílý chléb.

Obměny:

Pro větší sytivost zavaří do polévky tenké domácí nudle, nebo upečeme dorůžova na plotně pruhy z nudlového těsta a před podáváním je buď rozlámeme do každého talíře, nebo je podáváme zvlášť na talířku.

Vařené kuře podáváme také studené s majonézovými omáčkami.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>