1 kuře, sůl, kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev), ½ menší cibule, 1 malý květák, petrželová nať
Kuře omyjeme, rozpůlíme a vložíme do horké vody v kastrolu, aby se půlky lépe složily. Vaříme asi ½ hodiny a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. O něco později přidáme na čtvrtky rozdělaný květák. Nevaříme jej příliš doměkka. Kuře po uvaření vykostíme a podáme rozkrájené v polévce se zeleninou, čtvrtku v každém talíři.
Příloha: bílý chléb.
Obměny:
Pro větší sytivost zavaří do polévky tenké domácí nudle, nebo upečeme dorůžova na plotně pruhy z nudlového těsta a před podáváním je buď rozlámeme do každého talíře, nebo je podáváme zvlášť na talířku.
Vařené kuře podáváme také studené s majonézovými omáčkami.
Zanechat komentář