1 kuře, sůl, hladká mouka, 1 až 2 vejce, strouhaná houska, tuk na smažení, máslo na pokapání
Na smažení kupujeme kuřata menší, ve váze asi 40 dkg. Omyté kuře rozčtvrtíme, osušíme, křídla zaklesneme nazad a stehýnka nakrojíme v kloubu, aby se nenatáhla, a připevníme je špejlí k zadní čtvrtce. Kuře můžeme také po rozčtvrcení alespoň částečně vykostit, tj. odstranit z vnitřní strany prsní a kliční kost a ze zadních čtvrtek všechny ploché kosti. Pak kuře osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. Smažíme v dosti vysoké vrstvě tuku, aby porce byly do poloviny potopené. Jakmile jsou porce po obou stranách osmažené, zmírníme plamen a po obou stranách zvolna dosmažíme, celkem asi 20 až 30 minut. Hotové porce necháme na papírových ubrouscích okapat. Ihned je podáváme pokapané máslem.
Přílohy: brambory, hrášek samotný nebo s mrkví, saláty, kompoty.
Zanechat komentář