Kuře smažené v sýrovém obalu

1 kuře, sůl, pepř, 1 až 2 lžíce másla, 10 dkg strouhaného parmezánu nebo čedaru, 1 až 2 vejce, strouhaná houska a olej na smažení

Kuře rozčtvrtíme a odkrojíme křidélka a stehýnka, aby byly porce nižší. Pak maso osolíme, podle obliby i opepříme, omočíme v tekutém vychladlém másle a posypeme hustě sýrem smíchaným se strouhanou houskou. Pak porce obalíme v rozšlehaných vejcích a znovu ve strouhaném sýru a strouhané housce. Hned je klademe do rozpáleného oleje, osmažíme po obou stranách, plamen zmírníme a zvolna dosmažíme.

Přílohy: malé brambory a majonézová omáčka nebo dušený hrášek.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>