Kuře na paprice

1 kuře, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, 1 lžička sladké papriky, 1 šálek husté smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 rajčata nebo 1 lžíce rajčatového protlaku

Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a čtvrtky osoleného kuřete. Dáme pozor, aby paprika nezhnědla. Po chvíli kuře obrátíme, opečeme i na druhé straně a hned podlijeme. Dusíme doměkka za častého obracení. Pak porce přendáme do kastrolu a uložíme v teple. Do omáčky dáme nekrájená rajčata a podusíme je. Přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a za stálého kvedlání necháme přejít varem. Přecedíme na kuře.

Přílohy: jemné noky, knedlíky se žemli, rýže.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>