Krocan a krůta

Většinou kupujeme krůtu, protože je menší, a tak na rozdíl od jiných kuchařských knih budeme dále mluvit o krůtě. Mladá krůta má nohy šedobílé, jemně šupinaté, starý kuse má na nohou načervenalou, hrubou suchou kůži. Při kuchání, dříve než odřízneme nohy, musíme nejdříve vytáhnout šlachy, které při pečení ztvrdnou a znehodnotí maso na stehýnkách. Špičatý ostrý nůž nasadíme ostřím vzhůru a uděláme řez od struhy až ke kloubu. Povytáhneme šlachy, jednu po druhé zachytíme na konec vařečky a navíjíme na vařečku až celou šlachu vytáhneme. Na každé noze je šlach sedm. Pak teprve usekneme nohy (zvané pařáty). Křídla zaklesneme nazad, stehýnka přichytíme k tělu a vzadu svážeme.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>