Poměr: 2 až 3 konzervy krabů (chatky), 5 dkg másla, 2 dkg cibule, 3 dkg hladké mouky, ¼ litru sladké smetany, sůl, trochu mletého bílého nebo cayennského pepře, 1 žloutek, nepatrné množství citrónové kůry a trochu másla na zjemnění.
Postup: Krabí maso vyjmeme z konzervy, odstraníme z něj kosticová vlákna a maso nakrájíme na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, v něm zpěníme drobně nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme šťávou z konzervovaných krabů a smetanou, osolíme, okořeníme a zavaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené krabí maso, ochutíme citrónovou kůrou a krátce povaříme. Nakonec pokrm zjemníme žloutkem a máslem a upravíme do timbálových misek.
Obměna: Do hotového pokrmu můžeme také přimíchat vařené chřestové hlavičky.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.
Příloha: Dušená rýže se zeleným hráškem.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář