Karlovarský kotouč

1 ¼ kg telecího plecka nebo vykostěného hrudí, 10 dkg anglické slaniny (může být i obyčejná), 10 až 15 dkg uzeného vařeného masa nebo šunky, 1 lžička másla, 3 vejce, 2 znojemské okurky, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky

Maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, poklademe je tenkými plátky slaniny, uzeného masa nebo šunky a potřeme prochladlými vejci umíchanými na másle. Nakonec posypeme jemně pokrájenými okurkami. (Nemáme-li uzené maso v tenkých plátcích, nakrájíme je na jemné nudličky a přimícháme do vajec). Pak maso pevně stočíme, ovážeme motouzem, posolíme a opečeme po celém povrchu na másle. Opečený kotouč mírně podlijeme a za častého polévání šťávou pečeme 1 až 1 ¼ hodiny. Hotovou šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.

Přílohy: dušená zelenina, brambory vařené i opečené, saláty nebo kompoty, rýže.

Poznámka: zbytek kotouče ponecháme v celku a podáme studený, protože toto množství postačí na 8 – 10 porcí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>