2 šálky přebraných ovesných vloček, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, petrželová nať, 1 lžíce strouhané kořenové zeleniny, 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení, sůl
Vločky namočíme nejméně na 1 hodinu před přípravou a v téže vodě je se solí uvaříme. Na másla zpěníme cibuli a zeleninu, po odstavení z ohně přidáme petrželovou nať a přidáme k vločkám se 2 žloutky. Na prkénku posypaném strouhanou houskou tvoříme karbanátky, obalujeme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhané housce a smažíme. Podáváme k dušené zelenině.
Obměny:
- Místo zeleniny můžeme přidat dušené houby.
- Kromě zeleniny můžeme přidat upražené droždí nebo 2 až 3 lžic usekaného droždí Te-bi.
Zanechat komentář