Kapustový nákyp

Asi 60 dkg kapusty, 10 dkg másla nebo Sany, 4 vejce, 12 dkg strouhané housky, trochu mléka, 20 dkg vařeného uzeného masa, sůl, pepř, máslo a strouhaná houska na formu 

Kapustu zpola uvaříme nebo podusíme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanou housku pokropenou mlékem, usekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a naposled vmícháme lehce tuhý sníh. Pečeme asi ½ hodiny ve vymaštěné a strouhanou houskou vysypané formě.

Podáváme se saláty.

 

Kapustový nákyp II

1 větší kapusta, 1 lžíce másla, 1 šálek mléka, 2 lžíce mouky, 1 šálek mléka, 3 vejce, sůl, petrželová nať, špetka květu, tuk a strouhaná houska na formu

Kapustu uvaříme do poloměkka. Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko, povaříme na hustou kaši a odstavíme z ohně. Do polovychladlé přimícháme postupně žloutky a usekanou kapustu, osolíme, okořeníme a naposled přimícháme lehce tuhý sníh. Zvolna pečeme asi ½ hodiny ve vymaštěné a strouhanou houskou vysypané formě.

Podáváme hned po upečení se saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>