1 menší kapusta, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, sůl, pepř, 2 šálky rýže, 1 lžička másla, 10 dkg vařeného uzeného masa, 5 dkg strouhaného sýra, ½ šálku mléka, 1 vejce
Na tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme omytou, na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
Rýži vypereme v několika vodách a nasypeme ji do většího množství vařící se osolené vody. Vaříme ji přesně od bodu varu 10 minut, pak ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, sekaným masem a polovinou strouhaného sýra.
Do vymaštěné ohnivzdorné misky vrstvíme střídavě rýži, kapustu a vrstvu rýže posypeme druhou polovinou sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a v předtopené troubě zapečeme.
Zanechat komentář