Jemný pražský knedlík

4 žemle, ¼ l mléka, 1 vejce, 1 dkg másla, 10 dkg jemné krupice (dětské), sůl

Do osoleného mléka přidáme tekuté máslo, vejce a dobře rozšleháme. Polijeme tím žemle nakrájené na kostičky a občas zamícháme. Jakmile žemle nabobtnají, přidáme krupici a směs vložíme do vyždímaného, tukem potřeného ubrousku. Pro snazší práci vložíme ubrousek do cedníku. Zavážeme jednou trochu volně nad knedlíkem a podruhé o něco výš nad prvním motouzem. Vaříme zavěšený na vařečce, po ¼ hodině povolíme první motouz, aby knedlík mohl nabývat. Celkem vaříme ½ hodiny. Ke konci vytáhneme vařečku a knedlík obrátíme.

Štítky:  , , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>