Hrachové krokety

4 plné lžíce hrachové kaše, 2 vejce, sůl, stroužek česneku, 1 lžíce usekané cibule, 1 lžička petrželové natě, 1 lžička másla, 3 hrstě strouhané housky, olej na smažení

Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme petrželovou nať a usekaný česnek, zamícháme a hned odstavíme z ohně. Tuto směs přidáme do hrachové kaše, osolíme, přidáme žloutky a zahustíme 2 hrstěmi strouhané housky. Tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 až 2 lžícemi vody nebo mléka, ve strouhané housce a smažíme.

Podáváme se saláty.

Poznámka: možno použít i fazolové kaše a do obojího přidat 3 lžíce sušených kvasnic Te-bi.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>