Ingredience: 1,5l vody, 200g polovin žlutého hrachu, 2 střední mrkve, 40g másla, 1 červená cibule, lžíce majoránky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř
Postup: Poloviny žlutého hrachu si dáme na 2 hodiny namočit do 1l vlažné vody. V té samé vodě hrách uvaříme doměka. V druhém hrnci si na máslo dáme orestovat červenou cibulku nakrájenou na půlkolečka. Oloupeme mrkve, nastrouháme nahrubo a přidáme restovat k cibuli. Restujeme než mrkev poměkne. Zalijeme 1,5l vody a přivedeme k varu. Necháme vařit 5 minut a pak do polévky přidáme polovinu množství uvařeného hrachu. Druhou polovinu roztemníme tyčovým mixerem a teprve poté přidáme do polévky. Tím se polévka také zahustí. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Necháme vařit ještě 10 minut, aby se chutě propojily.
Zanechat komentář