Houby ve smetanové omáčce

4 šálky na větší kousky nakrájených hub, 1 lžíce másla, sůl, ¼ l čerstvé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 vejce uvařená natvrdo

Houby vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a mírně podlité dusíme doměkka. Pak přilijeme smetanu s moukou, přisolíme a krátce povaříme. Do hotového pokrmu vložíme půlky vařených vajec.

Přílohy: malé knedlíčky ze syrových brambor (klouzáky) nebo makaróny.

Obměna: houby dusíme na 1 zpěněné cibuli.

Poznámka: vhodné pro úpravu lišek, musíme je dlouho dusit.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>