Frikasé z kuřete

1 kuře, 1 cibule, 1 ½ lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, špetka muškátového květu, šálek mléka, vývar, 1 dl čerstvé smetany, citrón, petrželová nať

Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme na větší kousky rozdělené kuře, osolíme, opečeme a pak podlité dusíme téměř doměkka. Ze zbylého másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem a vývarem. Kuřecí maso vyjmeme ze šťávy, vykostíme a nakrájíme nadrobno. Šťávu z kuřete přidáme do omáčky, přilijeme čerstvou smetanu a povaříme 20 minut. Nakonec šťávu zakapeme citrónem. Hotový pokrm posypeme usekanou petrželovou natí a podáme s dílky citrónu.

Přílohy: jemné noky, makaróny posypané opraženou strouhanou houskou, rýže.

Obměny:

  1. Do hotového pokrmu dáme 1 vařené na dílky rozkrojené vejce.
  2. Pokrm na míse obložíme růžičkami vařeného květáku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>