Celer dušený studený

2 středně velké celery, citrón, olej, 1 bobkový list, zrnek pepře, sůl, trochu vývaru

V malém hrnečku uvaříme v malém množství vody pepř a bobkový list. Oloupaný celer nakrájíme na kostky asi ½ cm velké, dáme je do skleněného nebo smaltovaného kastrolu (nikoli do kovového), přilijeme trochu oleje, citrónovou šťávu a osolíme. Dusíme na mírném ohni přikryté a podléváme odvarem koření a vývarem. Celer dusíme ne zcela doměkka.

Podáváme studený jako předkrm nebo jako přílohu k studené pečeni.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>