Brukve plněné masem

8 plochých nedřevnatých brukví, sůl, 1 lžíce másla, petrželová nať, 1 lžička hladké mouky

Náplň: 1 lžíce másla, 1 lžička drobně nakrájené cibule, 1 šálek mletého bílého pečeného nebo vařeného masa, 1 větší žampion (možno vynechat), 1 žloutek, sůl

Příprava náplně: na másle podusíme cibuli, přidáme usekaný žampion, petrželovou nať, osolíme a dusíme doměkka. Pak přidáme maso i se šťávou, trochu podlijeme a podusíme asi 5 minut. Po odstavení z ohně zamícháme žloutek.

Oloupané brukve vydlabeme vykrajovací lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme je připravenou náplní a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. Dusíme přikryté a mírně podlité doměkka.

Přílohy: bramborová kaše nebo brambory dušené s máslem a saláty.

Poznámka: podáváme-li brukve jako předkrm, postačí 4 kusy a místo přílohy malé krajíčky bílého pečiva.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>