Brukev plněná zeleným hráškem

8 středně velkých modrých brukví, 1 lžíce másla, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla na zahuštění

Náplň: 1 malá konzerva mladého hrášku, 1 lžička másla, 1 lžička sekané cibule, 1 lžička petrželové natě, sůl, 3 lžíce husté čerstvé smetany

Na másle podusíme jemně usekanou cibuli, přidáme okapaný hrášek, petrželovou nať, smetanu, sůl a krátce podusíme. Oloupané brukve vydlabeme, uvnitř i vně osolíme a naplníme podušeným hráškem. Vložíme je na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Šťávu pak zahustíme moukou smíchanou se syrovým máslem, které po malých kouscích přidáváme do šťávy a krátce povaříme. Mladé lístky brukví usekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.

Příloha: brambory dušené s máslem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>