Brambory zapečené se zelím a slaninou

½ kg vařených brambor, stejné množství čerstvého zelí, 15 dkg uzeného bůčku (anglické slaniny), 1 větší cibule, sůl, pepř, 1 lžíce sádla na pekáč

Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně usekáme. Přidáme je k cibuli a dusíme do poloměkka.

Vymaštěnou zapékací mísu naplníme tenčí vrstvou na plátky nakrájených brambor, osolíme, opepříme, dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme sádlem a pečeme asi půl hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>