½ kg vařených brambor, 4 vejce uvařená natvrdo, sůl, pepř, 2 šálky čerstvých hub, nebo hrst sušených namočených, 1 lžíce petrželové natě, ½ malé cibule, ¼ l mléka, 2 vejce, 2 lžíce másla nebo sádla
Na části másla zpěníme cibuli, přidáme velmi dobře usekané houby, osolíme, přidáme usekanou petrželovou nať a dusíme doměkka. Zapékací hlubší mísu silně vymastíme tuhým máslem, dáme do ní vrstvu dušených hub, opět osolené, opepřené brambory, vrstvu na kolečka nakrájených osolených vajec a vrstvu brambor. Vše pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby, a jakmile se pokrm začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a upečeme dorůžova.
Zanechat komentář