Bramborové noky

½ kg vařených brambor, 1 lžíce másla, 5 dkg strouhaného sýra, 3 žloutky, 20 dkg hrubé mouky, 10 až 15 dkg strouhaného sýra, sůl

Na omáčku: 3 lžíce protlaku z rajčat, 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla

Horké brambory prolisujeme na vál, osolíme, přidáme máslo a strouhaný sýr, žloutky a mouku. Je-li těsto husté, přidáme trochu mléka. Vyválíme válečky silné jako palec, z nich odkrajujeme kousky velikosti vlašského ořechu a vidličkou je poněkud zploštíme. Zavaříme je do slané vody. Jakmile vyplavou, zmírníme var a po dvou minutách je vyjmeme. Na zapékací mísu vrstvíme strouhaný sýr mezi noky, ve středu ponecháme jamku, do které dáme hustou rajčatovou omáčku: Rajčatový protlak smícháme s trochou polévky nebo mléka, zahustíme francouzskou kuličkou (mouka smíchaná s kouskem másla), osolíme, přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Upravený pokrm zapečeme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>