Bílé zelí dušené

1 menší hlávka zelí (asi 60 dkg), lžíce sádla, 1 menší cibule, sůl, kmín, 1 lžička cukru, trochu octa, 1 lžička hladké mouky

Cibuli drobně pokrájenou zpěníme na sádle, přidáme nakrouhané zelí, promícháme se solí a mírně podlijeme. Přidáme špetku kmínu a dusíme doměkka, hotové zelí okyselíme a přisladíme, zaprášíme moukou a krátce povaříme. Místo mouky můžeme zahustit strouhaným jablkem.

Poznámka: dáme-li k zelí ocet hned na začátku dušení, pozmění barvu a není chutné.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>