Květák dušený na smetaně

Poměr: 1,20 kg květáku, sůl, voda, ½ litru bílé omáčky smetanové (viz recept č. 768) a zelená petržel.

Postup: Očištěný a omytý květák povaříme odkrytý 15 minut ve vařící slané vodě, scedíme a rozdělíme na růžičky. Do kastrolu nalijeme smetanovou omáčku, do ní vložíme povařené růžičky květáku a dodusíme do měkka. Květák pak upravíme na talíře a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako mezichod.
Příloha: Vařené brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Černý kořen a chřest dušený na smetaně, připravují se stejným způsobem jako „Květák dušený na smetaně“, viz recept č. 889.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>