Zelí hlávkové dušené, s masem po maďarsku

Poměr: 1,20 kg hlávkového zelí, sůl, voda, svazeček saturejky, kmín, pepř, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg sádla, 4 dkg cibule, stroužek česneku, asi 1/16 litru octa, 60 dkg vepřového plecka a 1/8 litru kyselé smetany.

Postup: Očištěné zelí rozčtvrtíme, košťál vykrojíme a zelí nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí dáme do hrnce, přidáme sůl, saturejku, kmín, opláchnuté vepřové maso, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Pak saturejku a maso vyjmeme a zelí zahustíme světlou cibulovou jíškou, do které jsme přidali utřený česnek, zalijeme smetanou, trochu opepříme, ochutíme octem a dobře povaříme. Zelí upravíme na mísu a obložíme na plátky nakrájeným masem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>