Vepřová pečeně česká

¾ vepřové pečínky s kůží (z mladého kusu), sůl, kmín

Maso omyjeme, osušíme, posolíme (stranu s kůží zatím nesolíme), posypeme kmínem a dáme je do pekáče kůží dolů. Pekáč dáme do trouby na podložku a maso pečeme asi 1 hodinu za občasného polévání nejdříve vlastní šťávou a později horkým vývarem nebo vodou. Pak je obrátíme kůží nahoru, osušíme a ostrým nožem ji nakrájíme na jemné proužky nebo čtverečky, silně ji osolíme a maso dopečeme bez polévání dočervena.

Přílohy: knedlíky houskové, bramborové z vařených nebo syrových brambor a dušené zelí české nebo moravské.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>