Vejce plněná III

8 vajec uvařených natvrdo, šálek smetany, kapary, pažitka, citrón, hořčice, 4 lžíce vařeného bílého masa nebo jemně usekané šunky, sladkokyselé okurky, sůl, hlávka salátu

Uvařená vejce příčně rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme. Do poloviny prolisovaných žloutků přimícháme lžíce husté kyselé smetany, 1 lžičku sekaných kaparů, pažitku, lžičku hořčice a usekané maso. Okyselíme citrónovou šťávou. Půlky vajec naplníme směsí. Z druhé poloviny žloutků uděláme omáčku:

Žloutky umícháme se smetanou, octem, hořčicí, osolíme, osladíme, přidáme usekané okurky a kapary. Vejce narovnáme na mísu, do středu dáme srdéčko salátu, kolem nalijeme omáčku a uděláme věnec ze salátu pokrájeného na úzké proužky.

Příloha: bílé pečivo.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>