Vaječná sedlina pro 1 osobu (základní předpis)

2 vejce, 4 lžíce vývaru nebo mléka, rovná lžička mouky, sůl, tuk na formičku

Přísady rozkvedláme a nalijeme do vymaštěné formičky do ¾ výšky. Vaříme ve vodní lázni, která smí sahat jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, aby voda nenastříkala dovnitř. Přesto je lépe formičku, nemá-li víčko, povázat alobalem. Doba varu 8 až 10 minut.

Hotovou sedlinu krájíme na plátky a podáváme ke špenátu a jiné zelenině.

Obměna: místo vývaru dáme rajčatovou šťávu; pak volíme jinou přílohu než špenát.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>