Úhoř marinovaný

1 úhoř, oleje podle potřeby, sůl

Marináda: 1/8 l octa, ½ l vody, 2 středně velké cibule, ½ petržele střední velikosti, ½ menšího celeru, ½ mrkve, 15 zrnek pepře a 15 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, sůl

Přísady na marinádu smícháme a povaříme asi ½ hodiny.

Úhoře očistíme, vykucháme (menšího není třeba stahovat), nakrájíme na kusy a osolíme. Na pekáči rozpálíme olej a porce na něm v troubě za stálého polévání upečeme. Ještě teplé porce složíme do porcelánové mísy, zalijeme teplou marinádou, přikryjeme a uložíme ve studenu. Podáváme s chlebem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>