Uhlířina (upotřebení zbytků)

½ kg brambor, sůl, stejný díly zbylých houskových knedlíků, sádlo, popřípadě škvarky na omaštění

Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Knedlíky nakrájíme na kostičky, prohřejeme na sádle, přimícháme k bramborám a pokrm omastíme.

Podáváme se saláty.

Poznámka: naše babičky přidávaly k bramborám místo knedlíků stejný dílky čerstvě uvařených širokých nudlí nebo čtverečků (flíčků) a říkaly tomuto jídlu „Grenadýrmarš“.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>