Tvarohové noky

30 dkg tvarohu, 10 dkg hrubé mouky, 1 velké vejce, sůl (podle obliby 1 lžička cukru)

Do mísy dáme tvaroh, sůl, rozšleháme vejce a mouku. Spojíme v těsto, vyválíme na prst silný plát, nakrájíme kosočtverce asi 3 cm velké a uvaříme je v osolené vodě. Asi po 4 minutách zkusíme jeden rozkrojit, je-li povařen. Necháme je dobře okapat, podáme s osoleným máslem nebo s hustou kyselou smetanou.

Zbylé noky necháme rozložené do příštího dne a opékáme je na másle.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>