Poměr: 6 telecích řízků po 15 dkg, sůl, 3 dkg hladké mouky, 8 – 10 dkg sádla nebo oleje, 3 dkg másla a trochu vývaru z hovězího masa nebo z telecích kostí.
Postup: Řízky na okraji několikrát nožem nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném oleji nebo na sádle je rychle opečeme po obou stranách do zlatohněda. Pečeme je na každé straně asi 3 minuty, tj. celkem asi 6 minut. (Řízky nejdříve opečeme na pomoučené straně, pak je obrátíme a dopečeme). Upečené řízky přendáme na nahřátou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, osolíme, přidáme máslo, krátce povaříme, procedíme a upravenou šťávou řízky přelijeme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené nebo opékané brambory, dušená rýže, dušená jemná zelenina nebo salát ze syrové zeleniny, popřípadě kompot.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář