1 kg brambor, 1 lžíce soli, špetka kmínu, lžička sekané petrželové natě
Staré brambory omyjeme, oškrábeme, odstraníme všechny nazelenalá místa a klíčky. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na stejně velké kusy, aby se stejnoměrně uvařily. Zalijeme je horkou vodou a současně přistavíme asi 1 l vody na oheň. Brambory povaříme asi 5 až 10 minut, vodu z nich slijeme a hned je zalijeme druhou vařící vodou, osolíme, přidáme kmín a brambory uvaříme ne zcela doměkka. Pak je scedíme a necháme v páře dojít. Před podáváním je posypeme sekanou petrželovou natí a protřeseme. Tímto způsobem vaříme jen naklíčené, nechutné brambory při vaření nenaklíčených nebo čerstvě sklizených vodu nevyměňujeme.
Zanechat komentář