Srnčí maso přední dušené

¾ až 1 kg masa, 3 lžíce drobně pokrájené slaniny, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, ½ malého celeru, 2 hřebíčky, ½ bobkového listu, asi ¼ l vývaru z kostí, sůl, 3 lžíce 4% octa, 2 až 3 lžíce strouhané chlebové kůrky, 1/8 l kyselé smetany, 1 lžíce usekaných kaparů

Maso omyjeme, částečně vykostíme, nakrájíme a osolíme. Na kastrole vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme cibuli, máslo a osolené maso. Nejdříve maso dusíme ve vlastní šťávě, později je podlijeme vývarem. Přidáme koření a chléb buď strouhaný nebo v kouscích. Vše dusíme doměkka za občasného obracení masa. Měkké maso vyjmeme, šťávu povaříme za stálého kvedlání v hrnku se smetanou a procedíme. Naposled v omáčce prohřejeme usekané kapary. Nemáme-li kapary v oblibě, přidáme je ke konci dušení masa do omáčky a přecedíme s ostatním.

Přílohy: všechny druhy knedlíků a noků.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>