Špenátové řezy

¼ špenátu, 1 žemle, trochu mléka, 5 dkg másla, 3 vejce, 10 dkg vařeného libového masa, trochu strouhané housky, tuk na plech, sůl, petrželová nať

Přebraný vypraný špenát uvaříme v osolené vodě. Žemli nakrájíme na silnější plátky pokropíme mlékem a vymačkáme. Vykapaný uvařený špenát a vymačkanou žemli umeleme na strojku, přidáme 5 dkg nahřátého másla, žloutky, usekanou petrželovou nať, drobně usekané maso a z bílků tuhý sníh. Je-li třeba zahustíme trochou vláčné strouhané žemle. Pečeme na pomaštěném, strouhanou houskou posypaném plechu a krájíme na řezy. Podáváme jako přílohu k pečeni.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>