Špagety vařené, s rajčatovým protlakem

Poměr: 45 dkg špaget, 4 l vody, 5 dkg soli, 8 dkg oleje, 4 dkg strouhané cibule, 10 až 15 dkg protlaku z rajčat, trochu mleté sladké papriky nebo bílého pepře, 1/16 litru vývaru z kostí nebo vody a 10 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu.

Postup: Špagety vcelku vložíme do vařící osolené vody a za občasného zamíchání je uvaříme do měkka. To trvá 15 až 20 minut. Uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme k ní protlak z rajčat, osolíme, opaprikujeme nebo opepříme, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 5 minut podusíme. K tomuto základu pak přidáme uvařené špagety a nastrouhaný sýr, promícháme a ještě krátce prohřejeme. Hotové špagety upravíme na talíře nebo do timbálových misek a ozdobíme zelenou petrželí.
Obměna: K zpěněné cibuli můžeme také přidat stroužek utřeného česneku.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>