Slepice smažená

Na smažení použijeme obě přední čtvrtky předvařené slepice, sůl, 1 až 2 vejce, strouhanou housku, olej na smažení

Přední čtvrtky slepice vykostíme a kůži stáhneme, takže máme pouze bílé maso, které naplocho rozřízneme na 4 porce. Každou porci osolíme, poprášíme hladkou moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Podáváme s dílky citrónu.

Příloha: bramborová kaše, saláty nebo dušený hrášek a brambory.

Obměny:

  1. Do ušlehaných vajec přidáme strouhaný parmezán nebo čedar, nebo po omočení ve vejcích obalíme porce sýrem a znovu namočíme do vajec a do strouhané housky.
  2. Obalíme ve vaječném těstě jako telecí řízek.
  3. Obalíme ve vaječném obalu jako telecí řízek.
  4. Obalíme v těstíčku, do kterého přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku.
  5. Před obalením potřeme porce slepice sardelovým nebo petrželovým máslem.

Poznámka: křídla můžeme také smažit.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>