Slanečci marinovaní II

10 slanečků, ½ l mléka nebo smetany, 3 žloutky, 2 lžíce hrubé mouky, šálek octa, citrónová kůra, 2 lžíce oleje, 3 až 4 kyselé okurky, 2 malé cibule, kapary (možno vynechat)

Cibuli pokrájíme na kroužky a v okyselené vodě ji povaříme. Slanečky máčíme 1 den a vodu několikrát vyměníme. Pak je sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na pomazánky). Mléko s moukou a žloutky zahříváme ve vodní lázni, jakmile se začne vařit, odstavíme, přidáme ocet, olej, citrónovou kůru, vařenou cibuli, okurky nakrájené na tenká kolečka a kapary. Prochladlou marinádu nalijeme na půlky slanečků složené buď v porcelánové nádobě s víčkem, nebo stočené do závitků v zavařovací sklenici a necháme 2 dny uležet. Zbytek uchováme v chladničce.

Přílohy: chléb.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>