4 mlíční sledě, ½ šálku vinného octa, ½ šálku oleje, 1 větší cibule, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 1 hřebíček
Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou a máčíme je 24 hodiny ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Pro poslední lázeň můžeme použít mléka. Pak slanečky stáhneme, odkrojíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Z masa buď stočíme závitky, nebo je nakrájíme na proužky, vložíme do porcelánové nádoby, položíme kroužky cibule, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.
Marináda: mlíčí prolisujeme, přidáme ocet, olej a koření vcelku.
Obměna: řezy slanečků můžeme proložit vařenou kořenovou zeleninou. Pro kratší dobu přidáváme do marinády místo oleje kyselou smetanu.
Příloha: chléb.
Zanechat komentář