Slanečci marinovaní I

4 mlíční sledě, ½ šálku vinného octa, ½ šálku oleje, 1 větší cibule, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 1 hřebíček

Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou a máčíme je 24 hodiny ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Pro poslední lázeň můžeme použít mléka. Pak slanečky stáhneme, odkrojíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Z masa buď stočíme závitky, nebo je nakrájíme na proužky, vložíme do porcelánové nádoby, položíme kroužky cibule, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.

Marináda: mlíčí prolisujeme, přidáme ocet, olej a koření vcelku.

Obměna: řezy slanečků můžeme proložit vařenou kořenovou zeleninou. Pro kratší dobu přidáváme do marinády místo oleje kyselou smetanu.

Příloha: chléb.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>